Замјеник предсједавајуће Савјета министара

Кошарац: Подмукло покушавају етикетирати српски народ, почистите испред свог дворишта

  • Извор: АТВ
  • 20.04.2024. 15:58

Пуцњи у невине људе, младе војнике који су у колони покушали да напусте Сарајево након постигнутог договора, представљали су пуцње у мир и слободу, изјавио је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац поводом 32 године од злочина у бившој Добровољачкој улици.

"Злочини над невиним војницима и цивилима у служби некадашње ЈНА 2. и 3. маја 1992. године у Сарајеву представљају злочине против мира и кључни доказ да је тадашње бошњачко руководство изазвало ратни сукоб да би остварило своје политичке циљеве", нагласио је Кошарац на Инстаграму.

Он је истакао да је континуитет лицемјерне бошњачке политике настављен и дан данас.

"Шта кажу о злочину у Добровољачкој улици они који данас причају о суживоту? Кукавички и подмукло покушавају етикетирати српски народ, а ћуте о овом страшном злочину. Нека очисте испред свог дворишта!", поручио је Кошарац.

Кошарац наглашава да је поражавајуће што политика Сарајева више од три деценије не налази за сходно да на достојанствен начин обиљежи мјесто страдања недужних војника и цивила.

"Посебан злочин и со на рану породица жртава представља упорно вишегодишње одбијање Тужилаштва БиХ да процесуира одговорне за ове злочине. Ова неуставна институција тиме потврђује да је инструмент бошњачке политике и политике међународне заједнице, које су усмјерене против Републике Српске", рекао је Кошарац.


Пратите нас и путем Вибера

  • 21:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм