Министар у Савјету министара

Кошарац оштро о "тројци": Ви сте обични политички лупежи, сјецикесе и ситне варалице

  • Извор: АТВ
  • 16.11.2023. 16:25

Сташа Кошарац, замјеник предсједавајуће Савјета министара БиХ и министар спољне трговине и економских односа, изјавио је данас да ''тројка'' својом политиком упорно негира уређење БиХ и Дејтонски споразум те да ниподаштавају Предсједништво БиХ, Савјет министара БиХ и друге институције на заједничком нивоу.

Укратко, поручује Кошарац, "тројка" разваљује БиХ, у коју се, парадоксално, куне.

„Матрица је иста од рата до данас - под плаштом грађанске државе, сањају снове о централизацији и исламској држави. Алијини пионирчићи. Пишу писма својим менторима у ЕУ и САД-у, а садржај писма стандардна мантра - Српска ми је главни кривац, сецесионизам, малигни руски утицај и друге лажи и небулозе“, изјавио је Кошарац.

Он каже да представници ове политичке опције своје илузије о БиХ не преиспитују – „ту су куће од чоколаде, све је дивно, не постоје радикални исламистички кругови, заступљена је  мултиетничност...“.

„Ето, једини проблем је Српска и њено руководство на челу са предсједником Милорадом Додиком. Па господо, ако је тако како тврдите, зашто се бојите одласка Српске из БиХ? Зашто је проблем самосталност Српске? Зашто нас не оставите на миру? Ви сте обични политички лупежи, сјецикесе и ситне варалице. У својим главама можете да мислите шта год хоћете, али крајње је вријеме да се суочите са реалношћу и истином“, навео је Кошарац.

На послијетку закључује да је ова земља састављена од два ентитета и три конститутивна народа. 

„Колико поштујете Републику Српску, толико ћете БиХ и имати. Ако вам то не одговара, нама је најмањи проблем да вама и вашој БиХ кажемо довиђења. Ионако је то питање времена“, закључио је Кошарац.


Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Црна Гуја (12+) (Р)

    ''''Црна Гуја (12+) (Р)

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: 16 блокова (12+) (Р)

    '' Филм: 16 блокова (12+) (Р)