Бањалука

Кошарац: Никада нећемо дати сагласност за чланство у НАТО

  • Извор: СРНА
  • 09.09.2024. 11:15

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац изјавио је да је НАТО агресија на Републику Српску зло које је трајно урезано у памћење српског народа, због чега Српска никада неће дати сагласност за чланство БиХ у НАТО.

Подсјетивши да се данас обиљежава Дан сјећања на жртве НАТО агресије на Републику Српску, Кошарац је истакао да је српски народ прва жртва агресије Алијансе, која је без одлука УН бомбардовала Српску и Србију.

"У том монструозном, злочиначком и нехуманом походу НАТО је убијао нашу дјецу, старце, војнике, рањенике...На наше војне објекте, фабрике, мостове, путеве, резервоаре за воду и друге искључиво цивилне циљеве бацили су готово три тоне осиромашеног уранијума", написао је Кошарац на "Инстаграму".

За пројекте 100.000 КМ: Ево ко се може пријавити

За пројекте 100.000 КМ: Ево ко се може пријавити

Он је указао да се посљедице овог зла нажалост и данас осјећају, јер грађани, посебно из Сарајевско-романијске регије, и даље умиру од малигних обољења.

Према његовим ријечима, за овај злочин без преседана нико није одговарао, нити су српске жртве добиле било какву сатисфакцију.

"Данас нас лицемјерно покушавају увјерити да је чланство у НАТО-у у интересу српског народа, да је пакт са убицама наше дјеце нешто што је добро за нас, да заборавимо наше жртве, наше страдалнике, да зажмуримо на чињеницу да и даље нема одговорних за монструозне злочине", нагласио је Кошарац.

Он је истакао да Срби никада неће пристати на то.

Нуждић: Војска Републике Српске херојски одбранила своју Републику

Нуждић: Војска Републике Српске херојски одбранила своју Републику

"Наша патриотска обавеза и људска дужност јесте да чувамо сјећање на наше страдалнике и да њиховим породицама помогнемо у тражењу правде. Српска ће наставити да инсистира на војној неутралности, у складу са одлукама и резолуцијама својих институција. Никада нећемо дати сагласност за чланство БиХ у НАТО-у", поновио је Кошарац.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:45 Серија: Мућке (12+) (Р)

    ''Серија: Мућке (12+) (Р)

  • 13:15 Серија: Истине и лажи (12+)

    'Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Кето Кухињица

    ''Кето Кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.