Министар спољне трговине и економских односа

Кошарац: Јединство Српске одговор на суђење Додику и Лукићу

  • Извор: СРНА
  • 18.09.2024. 12:47

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац оцијенио је да суђење у Суду БиХ предсједнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора "Службеног гласника Српске" Милошу Лукићу за непоштовање одлука Кристијана Шмита представља класичну фарсу, на шта Република Српска одговара јединством.

"Ово је класична фарса, пратимо суђење и видимо на који начин се понашају Тужилаштво и Суд. Сам број рочишта у предизборној кампањи говори да покушавају да онемогуће Додика у вршењу његових дужности", рекао је Кошарац.

Он је истакао да је народ Републике Српске уз Додика и институције Српске, те да је одговор на те перфидности - јединство, снага, љубав према Српској и подршка ономе што Додик ради.

Ни овај пут није изостала подршка Додику и Лукићу испред Суда БиХ

Ни овај пут није изостала подршка Додику и Лукићу испред Суда БиХ

"Чињеница је да се води политички монтиран процес легитимно изабраном предсједнику Српске", рекао је Кошарац и додао да је очигледно ријеч о потреби одређених међународних и структура из Сарајева усмјерених против Републике Српске и њених институција, али и лично против Додика, који је препознат као чувар Српске.

Кошарац је нагласио да је ријеч о монтираном политичком процесу против Додика који је поступао у складу са Уставом БиХ насупрот нелегалном Шмиту, који намеће закон и наређује свима да се томе повинују, што нема нигдје у свијету.

Наводећи да подршку међународним факторима у таквој борби против Српске даје и једна структура унутар БиХ, Кошарац је рекао да је на Додиковој одбрани да у наметнутом Суду јасно каже да Српска поштује Дејтонски мировни споразум и Устав, те да не подржава колонизаторске политике Шмита и америчког амбасадора Мајкла Марфија.

Шулић: Креатори судског процеса против Додика у кругу властите немоћи

Шулић: Креатори судског процеса против Додика у кругу властите немоћи

"Желимо да афирмишемо политику институција Републике Српске у демократском капацитету у складу са Уставом, без странаца. Наша понуда политичарима из Сарајева је да сједнемо и договарамо се, да рјешења буду заснована на договору легитимно изабраних представника три конститутивна народа и два ентитета, без странаца", рекао је Кошарац за РТРС.

Он је констатовао да постоји полтронски однос бошњачких структура према странцима како би стигли до циља, а то је централизована БиХ.

"Она неће бити централизована, она је састављена од Републике Српске и Федерације БиХ, то треба да схвате", поручио је Кошарац.

Он је захвалио свима који данима долазе пред Суд БиХ да би у име народа Српске дали подршку њеном предсједнику и институцијама у очувању Републике Српске.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.