Министар спољне трговине и економских односа

Кошарац: Истина је на нашој страни

  • 05.06.2024. 08:53

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац изјавио је да Република Српска цијени подршку Русије на међународној сцени и спремност Москве да се одупре Западу, који лажним тумачењем догађаја у Сребреници 1995. године покушава да означи цијели српски народ као геноцидан.

"Истина је на нашој страни. Морамо заједно да бранимо истину и спријечимо историјски ревизионизам", рекао је за "Руску газету" Кошарац, који је допутовао у Руску Федерацију ради учешћа на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу.

Кошарац је указао на важност заједничког руско-српског супротстављања растућем фалсификовању историје.

"Желим да захвалим руководству и народу Руске Федерације на мајском гласању представника Русије у Генералној скупштини УН против резолуције о догађајима у Сребреници 1995. године", рекао је Кошарац.

Он је истакао да су ову резолуцију иницирали Бошњаци и да је стављена на гласање без одобрења Предсједништва БиХ, гд‌је никада није могла бити одобрена у овом облику.

"Подсјећам да је Велика Британија 2015. године већ покушала да прогура сличан документ у Савјету безбједности УН. Тада је Русија, гласом амбасадора Виталија Чуркина, рекла своје чврсто `не`", рекао је Кошарац. 

Пратите нас и путем Вибера