Сарајево

Кошарац: Институције да потврде да Шмит нема легитимитет

  • Извор: СРНА
  • 12.10.2023. 10:42

Замјеник предсједавајућег Савјета министара Сташа Кошарац изјавио је да од институција безбједносног карактера очекује да третирају све позитивне законске прописе како би се потврдио став Републике Српске да Кристијан Шмит нема легитимитет високог представника, те да нема дозволу за рад и боравак у БиХ.

"У најбољем случају, о њему можемо говорити као о њемачком дипломати", истакао је Кошарац.

Он је појаснио да Шмит није УН дипломата, јер не постоји верификована одлука Савјета безбједности УН о његовом именовању.

"Шмит је покушао на сваки начин да нас убиједи у супротно. Али, не иде му. Недостатак легитимитета покушава надомјестити хистеријом, мржњом и нападима на предсједника Милорада Додика и институције Републике Српске", указао је Кошарац.


Отели Пакистанца и тражили 15.000 евра за његову слободу

Отели Пакистанца и тражили 15.000 евра за његову слободу

Он је оцијенио да је вријеме да Шмит спакује кофере и са картом у једном правцу напусти БиХ.

"Република Српска ће искористити све капацитете да докаже да се Шмит лажно представља. Врло смо мотивисани и нећемо се уморити! Забрињавајуће је што у томе немамо партнере у бошњачкој и хрватској политичкој структури", навео је Кошарац на "Инстаграму".

Он је рекао да је поражавајуће да постоји политичка елита која подржава нелегитимног странца и његове сулуде идеје и намјере.

"У потпуности подржавам напоре српског члана Председништва БиХ Жељке Цвијановић и министара безбједности Ненада Нешића који иду у правцу да безбједносне институције преиспитају статус Шмита, како бисмо добили верификован став о томе да се он лажно представља и да нема легитимитет", нагласио је Кошарац.


Мазалица: Они који подржавају Дејтон да подрже вето српског члана Предсједништва

Мазалица: Они који подржавају Дејтон да подрже вето српског члана Предсједништва

Он је изразио увјерење да ће се, на основу анализа, коначно добити јасна порука, односно јасне одлуке и акте о томе да Шмит треба да напусти БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)