Замјеник предсједавајуће СМ

Кошарац: Хитно усвојити закон о Уставном суду, Српска је понудила рјешење, на реду су партнери из ФБиХ

  • Извор: СРНА
  • 20.01.2024. 12:36

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошараца истакао је да је одлука Народне скупштине Републике Српске да се на територији Српске не примјењују одлуке Уставног суда БиХ најбољи је одговор на његове бруталне насртаје на уставни поредак и суверенитет ове земље.

Кошарац је рекао да је Уставни суд БиХ одавно изгубио кредибилитет и постао класична политичка марионета у рукама амбасадора Мајкла Марфија и нелегитимног Кристијана Шмита за обрачун са Републиком Српском.

"Коме и какве одлуке доноси Уставни суд БиХ у крњем саставу и то без иједног српског судије?! Потпуно је ирационално очекивати да Република Српска то прихвати. Ако заиста мисле да могу без Срба и Хрвата, са троје странаца и два Бошњака, кадра СДА, онда је то потпуни нестанак БиХ, јер је противно Дејтонском споразуму и Уставу БиХ", констатовао је Кошарац.


Кецмановић: Страним судијама истекао рок употребе, САД и ЕУ да их пошаљу кући

Кецмановић: Страним судијама истекао рок употребе, САД и ЕУ да их пошаљу кући

Он је рекао да све док се не усвоји закон о Уставном суду БиХ и странци не оду из ове институције за Српску су његове одлуке ништавне.

"Није то никакав хир Републике Српске, нити било каква блокада. То је озбиљна политика која инсистира на уставности и дејтонском оквиру. Од тога нећемо одустати. Зато тражимо што хитније усвајање закона о Уставном суду БиХ, који ће регулисати питање страних судија. Српска је понудила рјешења. На реду су партнери из ФБиХ", објавио је Кошарац на друштвеној мрежи "Инстаграм".

Пратите нас и путем Вибера