Министру одбране у Савјету министара

Кошарац: Хелезу засметало што је Цвијановићева изнијела чињенице

  • Извор: АТВ
  • 02.05.2024. 15:08

Министру одбране у Савјету министара Зукану Хелезу засметало је што је српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић пред Савјетом безбједности УН изнијела аутентичне, чињеничне и уставне ставове, али ни он ни други бошњачки политичари неће успјети да ућуткају Српску и да имају ексклузивно право да у име БиХ говори само глас Бошњака, поручио је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.

Кошарац је рекао да су бошњачки политички званичници навикли да живе у лажи и од фалсификата, те да свако ко каже истину, аутоматски постаје њихова мета, коју покушавају да оспоре и дискредитују на различите начине.

- То раде у континуитету, на дневној основи. О томе свједочи и данашњи иступ Хелеза и његове примитивне и вулгарне оптужбе на рачун српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић - навео је Кошарац.

Он је навео да је Хелез "осуо паљбу у маниру локалног кабадахије" јер му је засметао аргументовани иступ Цвијановићеве пред Савјетом безбједности УН.

Кошарац је оцијенио да је невјероватан ниво лицемјерства политичких званичника из Федерације БиХ, у чијим главама постоји силан отпор према истини и чињеницама.

- Њихова ментална структура је навикнута на лаж и неће презати ни од чега у покушају да се супротставе свакоме ко износи чињенице - додао је он.

Према његовим ријечима, препозната је потреба бошњачких политичара да константно игноришу ставове Републике Српске и покушавају да их дискредитују.

- У великој су политичкој заблуди ако вјерују да ће успјети да ућуткају Српску и да имају ексклузивно право да у име БиХ говори само глас Бошњака - нагласио је Кошарац, који је и министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара.

Кошарац је истакао да дрскост бошњачких политичара да у партнерству са странцима руше трипаритетне механизме у БиХ у сталној жељи за унитаризацијом није државничка политика, те додао да је то дилетантска политика, којом Бошњаци жртвују БиХ.

- Ова земља може опстати искључиво као дејтонска структура, састављена од два ентитета и три конститутивна народа - нагласио је Кошарац за Срну.

Коментаришући изјаву Хелеза, који је између осталог рекао да никада није позивао на рат, Кошарац је подсјетио на Хелезове изјаве о "плану Б" за обрачун са Српском, производњи дронова самоубица, потреби да се у средње школе уводи војна обука јер "дјеца не знају руковати наоружањем", те, како је рекао, кокетирање и симпатизирање вехабијског покрета у БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.