Министар спољне трговине и економских односа

Кошарац: Док чекамо преговоре са ЕУ, Бошњаци гурају земљу у колонијализам

  • Извор: АТВ
  • 16.03.2024. 12:09

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац каже да док чекамо одлуку о отварању преговора са ЕУ, дио бошњачког политичког фактора наставља да ову земљу гура у раље колонијализма, предајући њен суверенитет у руке америчког амбасадора и Кристијана Шмита.

"Подршка бошњачког члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића останку и дјеловању лажног високог представника Шмита дијаметрално је супротна могућности да БиХ постане модерна, демократска и функционална европска земља у којој одлуке доносе легитимно изабрани представници конститутивних народа. Нека бошњачки политичари коначно одговоре јавности да ли су спремни да се ослободе поданичког менталитета и једном за свагда раскрсте са политиком средњег вијека у којој неименовани странац намеће рјешења и суди свакоме ко се не повинује његовим настраним жељама и пукој сили", каже Кошарац.

Он истиче да Српска не жели да буде дио колоније и да о њеној судбини одлучују колонијални управници Марфи и Шмит. "Слободарски дух Српског народа никада неће пристати на то", истакао је Кошарац.

"Српска је партнер за унутрашњи договор два ентитета и три конститутивна народа, без уплитања странаца. Партнери смо за поштовање уставног уређења и дејтонских надлежности. А то, између осталог, искључује солирање Златка Лагумџије пред УН-ом, односно једностране активности без сагласности Предсједништва БиХ. Конаковићева подршка Лагумџији је удружени антиуставни и антидејтонски подухват, којим додатно уништавају могућност унутрашњег договора и шаљу врло токсичне поруке. За Српску је то неприхватљиво".

Он поручује да су Срби партнери за европску будућност у уставној и дејтонској БиХ. Ако бошњачки политичари желе натраг у средњи вијек, срећно им. Морају знати да у томе не могу рачунати на Српску и да нам се путеви ту разилазе, поручио је Кошарац.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм