Замјеник предсједавајуће Савјета министара

Кошарац: Дан формирања скупштине уврстити у календар важних датума

  • Извор: СРНА
  • 11.09.2024. 14:58

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац рекао је да подржава иницијативу Асоцијације "Ствараоци Републике Српске" да се 24. октобар уврсти у календар обиљежавања важних датума Српске, с обзиром на то да је тог датума формирана Скупштина српскога народа.

Кошарац је напоменуо да је Скупштина српског народа од дана формирања на адекватан, уставан и цивилизован начин доносила значајне одлуке за Републику Српску, за српски народ и све грађане у Српској.

- Мислим да млађи нараштаји морају бити поносни на тадашњу генерацију, данас ствараоце, с обзиром на чињеницу су имали визију да се у миру на демократски начин створи Република Српска као одговор на све тежње које су промовисали тада Алија Изетбеговић и неки други у БиХ, а то је значило нестанак српскога народа са ових простора - написао је Кошарац на Инстаграму након посјете Асоцијацији и састанка са некадашњим предсједником Народне скупштине Српске Драганом Калинићем.

Кошарац је поручио да млађе генерације треба да одају посебну захвалност Асоцијацији и ствараоцима, као и војницима и Војсци Републике Српске која је одбранила Српску.

- Мислим да је значајно да се мотивишемо, као што су биле мотивисане те структуре на очувању Републике Српске, њених институција, уставног капацитета, да штитимо и чувамо Српску и њене институције - навео је Кошарац.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.