Замјеник предсједавајуће Савјета министара

Кошарац: БиХ има проблем функционисања

  • Извор: АТВ
  • 12.02.2024. 12:24

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац навео је да БиХ има проблем функционисања, јер јој се намећу рјешења која немају уставну основу и нису заједнички усаглашена.

"Суштински, ово је земља ограниченог и врло упитног суверенитета“, навео је Кошарац у објави на друштвеној мрежи "Икс“.

Кошарац је поручио да је то за Републику Српску неприхватљиво. 

"Напросто, нашу будућност не видимо у неуставној земљи, прецизније колонији, у којој су узурпатор Шмит и амерички амбасадор Марфи творци правила којима сви људи треба да се беспоговорно покоре“, додао је он.

Продужени викенд за двоје у Бањалуци 400 евра? ТО: Претјерано

Продужени викенд за двоје у Бањалуци 400 евра? ТО: Претјерано

Како је навео, Српска је увијек за унутрашњи политички дијалог и консензус домаћих легитимно изабраних представника. 

"Наш глас дајемо за уставна и демократска, а никако октроисана рјешења!“, навео је Кошарац и додао: 

"То је реалност, коју што прије треба да схвате политичке структуре из Сарајева, као и њихови западни ментори. Свијест о реалности мора бити доминантна, насупрот сновима о унитаризацији земље. Остаће недосањани! Или ће БиХ бити уставна и дејтонска, или је неће бити.“

Себија Изетбеговић дала отказ на КЦУС-у

Себија Изетбеговић дала отказ на КЦУС-у

Кошарац је навео још и да је опасна и крајње неодржива "логика" западних амбасада да усаглашене заједничке одлуке домаћих легитимно избраних политичких званичника не доживљавају као договор, него као побуну против власти странаца у БиХ.

"Српска на то никада неће пристати. Сваким наметнутим рјешењем, све смо даље од БиХ. Ако истински желе добро овој земљи, странцима би било најбоље да БиХ оставе на миру. О њеној судбини морају одлучивати народи који у њој живе. Једини могући модел је договор два ентитета и три конститутивна народа“, закључио је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац у објави на друштвеној мрежи Инстаграм.

Пратите нас и путем Вибера