Замјеник предсједавајућег Савјета министара

Кошарац: Без одређивања датума за преговоре, све друго је фолирање

  • Извор: АТВ
  • 24.02.2024. 11:23

Замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ Сташа Кошарац изјавио је да ЕУ ће показати да је искрен партнер БиХ искључиво ако одреди тачан датум за преговоре, док су све друге опције фолирање и камуфлирање, чему су, како каже, склони продавачи магле из ЕУ и њихове експозитуре у БиХ.

Српска остаје посвећена европском путу и спремна је да реализује 14 кључних приоритета интегрално, поручио је Кошарац у објави на Инстаграму.

„То подразумијева да структуре из ФБиХ у потпуности уваже ставове и интересе Српске, примарно мислећи на усвајање закона о Уставном суду БиХ и одласку страних судија. Без уважавања Српске, Сарајево и странци праве рачун без крчмара за европске интеграције БиХ“, истакао је он.

Српска неће прихватити половична рјешења нити да се по принципу шведског стола бира који ће од 14 приоритета бити реализован. „Или је договорено све или ништа није договорено!“, јасан је Кошарац.

Петровић: Издајнички перформанс

Петровић: Издајнички перформанс "сарајевске голубице"

Додаје да то мора бити договор два ентитета и три конститутивна народа, који у потпуности искључује странце из одлучивања и наметнута рјешења.

„Колико видим, поново се актуелизује прича да би нелегитимни Шмит могао да наметне измјене Изборног закона. Што се тиче Српске, важиће му таман толико колико легитимитета има. Свако Шмитово рјешење помножено са нулом даје нулу!“, навео је.

Ако Шмит наметне измјене Изборног закона, каже Кошарац, Српска ће донијети свој изборни закон. У случају да наметне закон о имовини, одговор Српске ће бити проглашење независности, каже даље у објави.

Лукић: Огољене намјере странаца и политичког Сарајева, све иде у корист Српске

Лукић: Огољене намјере странаца и политичког Сарајева, све иде у корист Српске

„Нема тог европског нити било којег другог пута зарад којег ће Српска пристати да умањи свој уставни капацитет. О томе могу само да сањају Марфи, Шмит и остатак компаније, који би да, под кринком ЕУ пута, кидишу на Српску, њене институције, позицију, права, имовину и друго. То није европски пут, већ странпутица и суноврат у који ће БиХ одвести западњаци који овдје проводе интервенционизам, потпомогнути локалним извођачима и беспоговорним покусним кунићима“, истакао је Кошарац.

Пратите нас и путем Вибера