Бањалука

Кошарац: Бећировић - освједочени србомрзац и провинцијски популиста

  • Извор: СРНА
  • 17.06.2024. 12:48

Иступ бошњачког члана Предсједништва БиХ на конференцији у Швајцарској отклонио је и најмању сумњу да је Денис Бећировић освједочени србомрзац, фалсификатор и провинцијски популиста, изјавио је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.

Кошарац је истакао да је просто невјероватно како је Бећировић успио изрећи толико неистина и небулоза за тако кратко вријеме.

"Наравно, по устаљеној матрици, оптужио је Српску и њено руководство за подривање Дејтонског мировног споразума уз помоћ Русије, уз поруку да `проруске снаге у БиХ угрожавају мир`", указао је Кошарац.

Бећировић понижен у Швајцарској: Нису знали да ли је мушко или женско

Бећировић понижен у Швајцарској: Нису знали да ли је мушко или женско

Наводећи да није стручњак за Бећировићев ментални склоп, Кошарац је оцијенио да је евидентно да у његовој глави егзистира паралелни универзум нетакнут реалношћу и чињеничним стањем.

"Чињенице кажу да Бећировић, по ко зна који пут, вршља по свијету и покушава да у име БиХ износи личне политичке ставове и опсервације, кршећи Устав и законе земље у коју се куне", навео је Кошарац на "Инстаграму".

Чињенице кажу, додао је Кошарац, да Бећировићево дипломатско солирање нема подршку и сагласност Предсједништва БиХ, као јединог уставно надлежног органа за креирање и вођење спољне политике.

"Чињенице кажу да Бећировићеви једнострани и унилатерални иступи представљају озбиљан проблем за БиХ, јер ова земља може опстати и функционисати искључиво као дејтонска, састављена од два ентитета и три конститутивна народа, уз стриктно поштовање уставних надлежности. Свако дјеловање изван оквира Устава и Дејтона, директна је пријетња БиХ, миру и стабилности", упозорио је Кошарац.

Чињеница је, нагласио је он, да БиХ нема званичан став о ситуацији у Украјини, јер о томе Предсједништво БиХ није донијело одлуку.

"Све што је о том сукобу изрекао Бећировић, искључиво је његов лични став, а не званичан и усаглашен став БиХ. Чињеница је, као што сам то раније рекао, да сваки пут када Бећировић проговори у име БиХ, БиХ је све мање. О томе треба да води рачуна", напоменуо је Кошарац.

Бећировић обрукао БиХ за све паре

Бећировић обрукао БиХ за све паре

Бећировић је на "Самиту о миру у Украјини", одржаном у Швајцарској, рекао да ће БиХ наставити да исказује солидарност према Украјини и да проруске снаге у БиХ угрожавају мир.

Бећировић је оптужио Републику Српску да, уз отворену подршку Русије, угрожава Дејтонски мировни споразум и пријети стабилности БиХ и региона.

Пратите нас и путем Вибера

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.