Амбасадор у Француској

Кондић Панић: Резолуција о Сребреници је враћање у вријеме конфликта и нетрпељивости

  • Извор: АТВ
  • 14.04.2024. 15:27

Усвајање резолуције о Сребреници могло би имати значајне посљедице на дипломатске односе, посебно на односе између глобалних актера, али такође би могло утицати на стабилност у региону.

Поручила је ово за АТВ амбасадор БиХ у Француској Бојана Кондић Панић, истичући да је о овој теми разговарала са саговорницима у Француској који су поручили да им је жао што је до овог приједлога уопште и дошло.

"О овој теми разговарали смо и са саговорницима овдје у Француској и порука коју смо добили јесте да им је жао да је до оваквог приједлога уопште и дошло, јер то подразумијева враћање у прошлост, у вријеме конфликта и нетрпељивости унутар страна у БиХ", истакла је она и додала:

"У контексту тренутних изазова у свијету, оно што би било најважније у БиХ и у регији Балкана јесте да се очува стабилност и мир, да гледамо у будућност, да будемо концентрисани на европске интеграције као заједнички, примарни циљ свих страна у БиХ".

Поновила је да је управо то и била основна порука саговорника у Француској.

"Порука коју смо добили, од више саговорника у Француској, била је управо та да они желе брже напредовање БиХ ка европским интеграцијама, а не враћање фокуса на прошлост", закључила је Кондић Панић за АТВ..

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: