Pisanje hrvatskih medija

"Komšić pegla imidž u Hrvatskoj"

  • Извор: СРНА
  • 11.08.2021. 12:13

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić angažovao je Dragu Pilsela kao političkog analitičara, uz mjesečnu naknadu od 2.000 KM, a revizori su utvrdili da troškovi ugovora o djelu nisu opravdani, piše "Večernji list".

List navodi da je Komšić angažovao Pilsela da bi u Hrvatskoj pokušao da "pegla" njegov imidž.

U revizorskom izvještaju je navedeno da je pod oznakom "regionalnog političkog analitičara" angažovano jedno lice u "kancelariji broj 3", te da je analizom nisu mogli uvjeriti da su troškovi nastali na osnovu ugovora o djelu u ukupnom iznosu od 39.000 KM opravdani.

Revizori su u izvještaju naveli da je jedno lice posredstvom ugovora o djelu angažovano tokom cijele godine za poslove regionalnog političkog analitičara za mjesečnu naknadu od 2.000 KM.

"Plaćanje je vršeno mjesečno u evrima posredstvom inostrane doznake. Drugo lice je angažovano za mjesečnu naknadu od 1.250 KM, za cijelu godinu, a za poslove logistike u Kancelariji oficira za vezu", navodi se u revizijskom izvještaju.

Pilsel je u odgovoru "Večernjem listu BiH" naveo da nema ugovor sa članom Predsjedništva BiH, ali da ga je imao.

On kaže da bi iz revizorskog izvještaja kontroverzno eventualno moglo da bude ono što se tiče oficira za vezu.

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:50 Мућке (12+) (Р)

    'Мућке (12+) (Р)

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.