Милорад Додик

"Комшић нема право да Србима држи лекције о Предсједништву“

  • Извор: СРНА
  • 07.07.2024. 17:58

Жељко Комшић се сада сјетио Предсједништва и сад му је важна одлука Предсједништва, а кад Денис Бећировић оде у свијет и "лаје" по Републици Српској, тада нема Предсједништва, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

"Такви као што је Комшић, хрватски члан Предсједништва БиХ, су срушили Предсједништво својим нелегитимним избором као хрватски члан Предсједништва. Вјероватно су се он и Бећировић, бошњачки члан Предсједништва, договорили да он пита. Па питајте. Ми вас питамо откуд ви у Генералној скупштини УН-а. Гдје је ту став Предсједништва, гдје је став Предсједништва када гласате по различитим мјестима у свијету? Како се онда нисте сјетили да има Предсједништво“, рекао је Додик, реагујући на изјаву Комшића поводом свечаног дефилеа кадета војне и полицијске академије Србије  Приједором уочи обиљежавања 82. године од Битке на Козари.

Припадници војске Србије продефиловали кроз Приједор

Припадници војске Србије продефиловали кроз Приједор

Упитао је како се нису сјетили Предсједништва кад је Бећировић прије неколико дана био у Италији и тамо говорио у име БиХ и лажно се представљао.

"Смета им десетак момака који су припадници академије, ненаоружаних јер је догађај око Козаре једно велико стратиште за српски народ. Умјесто да кажу реченицу на ту тему, њима сметају момци и дјевојке који су поносни на униформу коју носе“, рекао је Додик.

Поручио је да га неће ни сљедећи пут питати.

"Дођете у позицију да сада нама држите лекције и питате гдје одлука Предсједништва, а нисте се сјетили на базичним стварима. Шта очекујете, да ми поштујемо БиХ коју сте ви срушили и Предсједништво којег нема? То нећемо да поштујемо, а нећете ни ви. Кад се будете вратили у оквире Предсједништва и увјерите нас да озбиљно мислите онда ћемо разговарати на ту тему“, поручио је Додик.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:45 Гаравице, документарни филм (Р) (12+)

    'Документарни филм 'Гаравице' редитеља Драгана Радовића, у продукцији Фондације 'Заборављени коријени'доноси причу о једном од највећих стратишта српског народа током Другог свјетског рата.

  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм