Посланик у ПД ПС

Којић: Хелезове ратнохушачке поруке су кривично дјело

  • Извор: СРНА
  • 07.07.2024. 12:33

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине Бих Милорад Којић рекао је да министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез слањем ратнохушачких порука шири националну и вјерску мржњу и чини кривично дјело.

Којић је оцијенио да је Хелезова порука предсједнику Републике Срспке Милораду Додику да треба да оде наставак бошњачке политика деведесетих година прошлог вијека, према којој би Срби требало да оду из БиХ преко Дрине.

"То је био њихов стратешки план, а те идеје живе и данас", рекао је Којић.

Додик: Козара је велика бол српског народа

Додик: Козара је велика бол српског народа

Он је истако да се на тај начин настоји направити исламска БиХ.

"Веома је важно да се о овом питању очитује и Тужилаштво и да се подигне оптужница за ширење вјерске и националне мржње", поручио је Којић, те додао да је то континуитет у Хелезовом понашању.

Којић је нагласио да такве поруке стварају велики проблем Србима, повратницима у Федерацији БиХ /ФБиХ/.

"Након таквих Хелезових изјава дешавају се случајеви у којима се оштећује имовина Срба у ФБиХ или су они изложени некој врсти физичког напада. То показује да Хелезове поруке представљају кривично дјело и неопходно је његово кажњавање", нагласио је Којић.

Старовић: Републике Српске ће бити док је вијека и свијета

Старовић: Републике Српске ће бити док је вијека и свијета

Хелез је сарајевским медијима рекао да је "свако раздруживање рат", да, како је навео, "никада више Вучић неће снајпером пуцати на Сарајево" и да предсједнику Републике Српске Милораду Додику "нико не брани да узме своју породицу и оде у Београд".

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Контекст

    Контекст' доноси преглед и анализу најважнијих догађаја и процеса у региону и свијету, разговоре и тумачења политичара, стручњака за међународне односе, политиколога, дипломата.

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 21:45 Гаравице, документарни филм (Р) (12+)

    'Документарни филм 'Гаравице' редитеља Драгана Радовића, у продукцији Фондације 'Заборављени коријени'доноси причу о једном од највећих стратишта српског народа током Другог свјетског рата.

  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм