Srpska ministarka

Kisić Tepavčević u Drvaru: Srbija i srpski narod poštovaće druge, ali nikada neće dati svoje

  • Извор: СРНА
  • 27.07.2022. 21:38

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Darija Kisić Tepavčević istakla je večeras u Drvaru da je srpski narod podnio veliku žrtvu u Drugom svjetskom ratu za slobodu i mir - najveće vrijednosti čovječanstva, da je uvijek bio na pravoj strani istorije, suprotstavljen svakom obliku fašizma.

"Mir, sloboda, pravda, dobrosusjedski odnosi jesu ideali uz koje čvrsto stojimo i danas i sa ponosom se sjećamo svih koji su svoj život dali za slobodu koju mi danas živimo", naglasila je Tepavčevićeva na svečanoj akademiji u Drvaru povodom Dana opštine i Dana ustanka protiv fašizma 1941. godine.

Ona je podsjetila da je Drugi svjetski rat ostao zabilježen kao jedna od najtragičnijih, ali i najslavnijih etapa srpske istorije.

"Srbija i srpski narod će uvek poštovati druge, ali nikada neće dati svoje", istakla je Tepavčevićeva.

Ona je poručila da je cilj Srbije da obezbijedi bolji život ne samo za svoje građane, već i za srpski narod gdje god se nalazi, što dobro znaju stanovnici Drvara i Republike Srpske.

"Stanovnici Srpske treba da znaju da je Srbija uvijek uz njih i da će učiniti sve da im poboljša život", dodala je Tepavčevićeva.

Drvar danas proslavlja Dan opštine i prisjeća se slavnih dana kada je narod u Drugom svjetskom ratu pružio otpor daleko nadmoćnijem neprijatelju.

U okviru obilježavanja položeni su vijenci na Spomenik žrtvama fašističkog terora u Drvaru.

Vijence na spomenik položile su delegacije opštine Drvar, Boračke organizacije Drvar - Istočni Drvar i političkih stranaka.


  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина