Лажне оптужбе

Још једно подметање из Федерације и клевета

  • Извор: АТВ
  • 17.07.2024. 13:23

Портал Кликс и самопрозвани борац за "истину", извјесни портал Раскринкавање, објавили су нетачне информације о текстовима и прилозима Алтернативне телевизије.

У прилогу/тексту "Живи људи уписани у Поточарима?" јасно су наведене тврдње Јусуфа Смајловића, са којим је екипа АТВ-а обавила разговор.

Живи људи уписани у Поточарима?

Живи људи уписани у Поточарима?

У тексту, уколико неко нема скривену и подлу намјеру као Раскринкавање, може се видјети да се нигдје не доводи у питање изјава Смајловића и тврдња да је постојао још један човјек са идентичним подацима. 

У том тексту, начелник општине Сребреница констатује:

"Господин Јусуф односно мој возач и општински радник који је отишао у пензију је добар човјек, али вјероватно је злоупотребљено његово име и његови подаци као и већине тих људи које је наше министарство идентификовало у ЦИПС-у".

Трагом приче, Алтернативна телевизија је ступила у контакт са особом која је пријавила да је радник меморијалног центра иницијала Б.Ш. ( име познато редакцији) по налогу директора Емира Суљагића уклонио и однио кући неколико нишана из меморијалног центра.

Све о новинарским причама, изворима и текстовима, како настају и слично, требало би да знају сви они који се баве овим послом, било да се ради о медијима у Републици Српској или Федерацији БиХ.

У свом тексту Раскринкавање клевеће Алтернативну телевизију, инсинуирајући да су објављене "фотографије које изгледају као да су усликане са рачунара или неког другог електронског уређаја". 

Откуд право борцима за раскринкавање да објављују непровјерене информације и господо, како сте ви открили о каквим се фотографијама се ради, кад нисте тражили од АТВ-а, рецимо, да вам их уступе?

Све и да је тачна Ваша тврдња да су усликане са неког уређаја, да ли вам је пало на памет да их је баш као такве уступио можда савјесни радник Меморијалног Центра.

Даље, као доказ за своје тврдње, Раскринкавање користи податке са веб странице Меморијалног центра, постоји фотографија нишана Јусуфа Смаловића, али кратком претрагом евидентно је да је фотографија из марта 2022 године.

АТВ је о нишанима у Поточарима објавила текст 28.06.2024. А ко може да гарантује и да нишан није у међувремену враћен.

Даље, за своје клевете и тврдње да је АТВ објавила лажну вијест, Раскринкавање користи изјаву Емира Суљагића, директора Меморијалног центра који користи сваку прилику да нападне све што долази из Републике Српке, а јуче се одважио да нападне и делегацију ЕУ због посјете српском стратишту у Братунцу. Није ли свака жртва жртва?

С обзиром на овакве ставове Суљагића, оправдано сумњамо да је ово оркестриран напад Суљагића, портала Раскринкавање и свих оних који преносе њихове тврдње на АТВ.

 АТВ тврдње Раскринкавања и вијест портала Кликс оцјењује као ЛАЖНЕ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.