Радован Ковачевић

''Изјаве О`Брајана потврда онога што смо говорили - Марфи води острашћену кампању''

  • 27.08.2024. 15:23

Мислим да је изјава помоћника америчког државног секретара Џејмса О`Брајана како он ни на који начин није упознат, да физичка лица имају проблеме, да им се затварају рачуни, да не могу да им буду исплаћене зарађени хонорари, најдиректнија могућа потврда за оно што смо раније говорили, а то је да амерички амбасадор у Сарајеву Мајкл Марфи у потпуности солира и да он води једну острашћену кампању какву САД не воде нигдје у свијету, рекао је делегат у Клубу Срба Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић.

"Постојале су америчке санкције и прије 20 и прије 10, пет година, а и прије годину дана, али смо сви знали да људи који су под америчким санкцијама могу да воде неки нормалан живот, да могу да имају рачуне у банци и да примају плату", рекао је Ковачевић за РТРС.

Подсјетио је да одређена лица која су под санкцијама из ФБиХ, која није донијела никакво рјешење за своје грађане, већ годину дана нису примили плату за свој рад који редовно раде, за свој посао на који редовно долазе и за своје обавезе које редовно испуњавају.

" То је угрожавање најосновнијих људских права. Потпуно је евидентно на основу овога што смо чули од О`Брајана да Стејт Департмент не стоји иза оваквих мјера, да се ту ради искључиво о острашћености Марфија који жели да напакости људима и нанесе штету грађанима Републике Српске и БиХ и свима онима који се не понашају онако како би он желио", сматра Ковачевић.

С обзиром да знамо, додаје он, да у Српској најчешће санкционишу оне који су за поштовање Дејтонског споразума, онаквог како је написан, на поштовању Устава БиХ и уставног поретка онда је још јасније колико су то јадни покушаји Марфија да наштети људима и онемогући им да имају основна људска права, да добију накнаду за свој рад.

"Мислим да је ово аларм за Агенцију за банкарство у Републици Српској да под хитно нађе рјешење како би се ови проблеми превазишли", рекао је Ковачевић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Лото, Лутрија РС

    ''Лото, Лутрија РС

  • 20:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)