SDA

Izetbegović kandidat za člana Predsjedništva BiH

  • Извор: Аваз
  • 30.06.2022. 15:56

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) danas bi trebalo utvrditi konačne liste kandidata za sve nivoe za predstojeće izbore.

Bakir Izetbegović bi trebao biti kandidat za člana Predsjedništva BiH. On je jedini kandidat kojeg su predložili opštinski i kantonalni stranački odbori iz cijele BiH.

Mahir Dević će nositi listu za Skupštinu KS, a druga na listi će biti Sebija Izetbegović. Potom slijede Faruk Kapidžić, Haris Zahiragić, a među prvih deset biće i Amra Hasagić, ali i Rijana Jusufbegović iz Asocijacije mladih SDA.

Nosilac liste za Skupštinu Tuzlanskog kantona je aktuelni premijer Irfan Halilagić.

Za Parlament FBiH jednu listu sa područja KS će nositi Eldar Čomor, a drugu Edin Smajić, načelnik opštine Vogošća. Za federalni parlament kandidat će biti i Fadil Novalić.

Za državni parlament jednu listu nosi Alma Čolo, a nosioci će biti i Denijal Tulumović, direktor Kliničkog centra Tuzla, Nermin Mandra, Šerif Špago i Šemsudin Dedić.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?