Nešić najveća kontroverza

Izabran novi saziv Savjeta ministara

  • Извор: АТВ
  • 25.01.2023. 19:03

Nenad Nešić je, na kraju dana, najveća kontroverza današnjeg potvrđivanja novog saziva Savjeta ministara. Opozicioni poslanici isprozivali su ga u sali tokom diskusije da je nekompetentan, da nije primjereno da bude ministar jer je, kako su neki tvrdili, povezivan sa kriminalnim radnjama i zloglasnom skaj aplikacijom.

Nakon imenovanja strpljivo je čekao svoj red i posljednji stao pred novinare. 

"Evo izvol’te! (diže papir). Evo, uvjerenje neosuđivan, BiH, FBiH, Kanton Sarajevo, MUP, Uprava Policije…  Nenad Nešić nikad nije imao ni Anon ni Skaj aplikaciju niti zna kako to izgleda", kaže ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Nenad Nešić.

Imam i dozvolu za nošenje oružja a ona se ne može dobiti ako imate i najmanji prekršaj, rekao je još Nešić. Ko zna u šta bi se pretvorila diskusija da se to čulo u sali tokom diskusije. Opozicionari su se zakačili za diplome novih ministara. 

"Njihove biografije, diplome koje obiluju na divljim fakultetima od Novog Sada i Pala", kaže Šemsudin Mehmedović, SDA.

"Namjerno nazvao Univerzitet u Istočnom Sarajevu tj na Palama i Novom Sadu divljim fakultetima. Maliciozno!", kaže Milan Petković, US.

Ko gubi ima pravo da se ljuti, kaže Sanja Vulić, šef Kluba poslanika SNSD-a u BH Parlamentu, komentarišući diskusiju u kome je isprozivan Nešić. Suludo je pominjati takve stvari nakon što je SIPA odradila provjere, onda ne vjerujete institucijama, kaže ona. I pojedinci iz SNSD-a su rekli da im on nije po volji ali su glasali za novi saziv.

"Kada je u pitanju stav mog kolege Vujičića o ministru Nešiću mogu reći da poštujem njegov stav ali još više cijenim njegovu partijsku odgovornost jer je Klub zauzeo stav da ćemo podržati SM i on je to ispoštovao. Za mene je to jedino bitno", kaže Sanja Vulić, šef Kluba poslanika SNSD-a u PD PS BiH.

Novi ministar spoljnih poslova nije gubio ni trenutka. Odmah nakon sjednice preuzeo je dužnost. 

"Plan je da odmah krenemo sa aktivnostima na više polja, ne znam šta je prioritet, organizacija samog ministarstva ili odmah djelovanje na polju diplomatije, ozbiljne obaveze unutar a onda i van BiH", kaže Elmedin Konaković, ministar spoljnih poslova u SM BiH.

Ovo nije klasična koalicija već podrška projektima koji su na čekanju zbog blokada stranaka iz političkog Sarajeva koje su ranije bile u vlasti. Staša Košarac kaže da je tome došao kraj.

"Treba istaći da će značajan dio kapaciteta i ministara u SM se bazirati upravo na tome da se implementiraju svi važni projekti koji su konkretno važni za Republiku Srpsku", kaže Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u SM. 

Posla se novoimenovani prihvataju već sutra. Kažu, nema čekanja jer je mnogo toga, do sada, i previše čekalo zbog onih koji su sada sarajevska opozicija.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.