Narod da se izbori

Ivetić: Predstojeći izbori u BiH borba za opstanak Srba u Posavskom kantonu

  • 05.07.2018. 11:01

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD Odžak i kantonalni povjerenik ove stranke za Posavski kanton Damir Ivetić naglasio je da su predstojeći izbori u BiH borba za opstanak i identitet srpskog čovjeka u ovom kantonu.

On je poručio Srbima u Posavskom kantonu koji su, kako kaže, smogli snage i hrabrosti da ostanu na svojim vjekovnim ognjištima, koji su svih ovih poslijeratnih godina omalovažavani, ugnjetavani i nad kojima je sistematsko vršena segregacija da je vrijeme da se probude i jasno i glasno kažu ko su i šta su. 

"Vrijeme je da sa punim pravom kažemo da smo Srbi i stanovnici Posavskog kantona", rekao je Ivetić u izjavi Srni. 

On je naglasio da će budućnost Srba u Posavskom kantonu biti onakva za kakvu se srpski narod izbori. 

"Za nas Srbe su predstojeći izbori veoma važni, od presudnog značaja i oni će kanalisati našu budućnost. Budućnost će biti onakva za kakvu se izborimo. Prvi puta poslije rata, Srbi kao narod imaće priliku da se izbore za svoje legitimne i legalne predstavnike kako u izvršnoj, tako i u zakonodavnoj vlasti", naglasio je Ivetić. 

On je istakao da će se SNSD u Posavskom kantonu na ovim izborima boriti za interese srpskog naroda, nakon izbora te interese i braniti, a pozicije srpskog naroda jačati kroz rad u institucijama. 

"Izvršićemo pritisak na sve one koji sprečavaju asimilaciju Srba u gradskim sredinama, što je veliki problem u našem kantonu gdje već duže vrijeme traje 'rat oko identiteta' srpskog stanovništva. Osnovni cilj našeg djelovanja je opstanak srpskog naroda na području Posavskog kantona, a opstanak i ostanak ćemo osigurati kroz borbu za konstitutivnost. Ta borba nam je prioritet i ona nema alternative", naglasio je Ivetić. 

On je istakao da je Srpska lista garancija dobrog rezultata SNSD-a. 

"Srpska lista je jedina lista oko koje su jedinstveno okupljeni svi istinski predstavnici našeg naroda. Na Srpskoj listi će se naći kandidati naše stranke iz sve tri opštine kantona, a i oni Srbi koji nisu članovi SNSD. Srpska lista garantuje i da nam se neće ponoviti loše situacije iz prošlosti kada su se naši glasovi rasipali i onemogućavali da izvorni predstavnici srpskog naroda predstavljaju taj narod u institucijama", rekao je Ivetić. 

Prema njegovim riječima, u programu SNSD-a prioritet su osnovna egzistencijalna prava naroda, zdravstvena zaštita kao osnovni segment ljudskog postojanja, zaštita imovine srpskog naroda, sprečavanje njene prodaje nakupcima iz Sarajeva i drugih istočnih zemalja i sva druga pitanja koja su od interesa za Srbe. 

"Mi najbolje znamo koja su to pitanja jer su u Posavskom kantonu SNSD i srpski narod jedno biće. Prilike za ispravke i korekcije ovog puta nemamo, jer je ovo osnovni postulat opstanka srpskog čovjeka na ovom dijelu BiH", pojasnio je on. 

Ivetić je pozvao i Srbe u dijaspori da iskoriste svoje pravo za glasanje putem pošte, jer će time pomoći da srpski narod u narednom periodu bude nezaobilazan politički faktor i da dobiije poziciju koja mu pripada. 

On je naglasio da SNSD u svom punom kapacitetu stoji na raspolaganju srpskom narodu u Posavskom kantonu. 

"S toga pozivamo sve građane srpske nacionalnosti da nam se pridruže i da ne dozvole da druge političke frakcije manipulišu njima, kroz geslo zaštite srpskog naroda. Svih ovi dvadesetak godina te političke marionete su nas 'štitile' i na kraju dovele u red statističke greške", zaključio je predsjednik OO SNSD Odžak i kantonalni povjerenik SNSD za Posavski kanton Damir Iverić.

  • 21:45 Гаравице, документарни филм (Р) (12+)

    'Документарни филм 'Гаравице' редитеља Драгана Радовића, у продукцији Фондације 'Заборављени коријени'доноси причу о једном од највећих стратишта српског народа током Другог свјетског рата.

  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм