Naveli primjer

Istočna alternativa: Nesposobni članovi CIK-a generišu generišu postizbornu krizu

  • Извор: СРНА
  • 11.10.2022. 14:08

Iz Udruženja građana "Istočna alternativa" Republike Srpske ocjenjuju da postizbornu krizu u BiH generišu nesposobni članovi u Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH u kojoj djeluju stranački kadrovi.

"Tu nesposobnost CIK je pokazao na primjeru Bratunca jer ni dva mjeseca nakon obavljenog referenduma za opoziv načelnika opštine Srđana Rankića još nisu potvrđeni rezultati referenduma, što dovodi do paralize rada te opštine, a Opštinska izborna komisija prije više od mjesec je objavila da je Rankić opozvan većinom glasova", navode iz ovog udruženja.

U saopštenju se ističe da opozvani načelnik još obavlja dužnost jer se čeka konačna odluka CIK-a o razrješenju i raspisivanju novih izbora za načelnika ove opštine što dovodi do nezadovoljstva stanovnika Bratunca.

U "Istočnoj alternativi" smatraju da opstrukciju vrše kadrovi PDP-a u CIK-u, koji su pod uticajem politike Zapada koja želi da izazove haos u Republici Srpskoj.

"Ukoliko u narednih sedam dana ne dođe do smjene Rankića, kojem je narod izglasao nepovjerenje na referendumu, 'Istočna alternativa' će pozvati građane na proteste zbog kršenja zakona i nepoštovanja njihove izborne volje", poručili su iz ovog udruženja.