Реакција

Исак: Додик ће за минут бити ухапшен!

  • Извор: Агенције
  • 28.12.2023. 13:43

Федерални министар унутрашњих послова Рамо Исак запријетио је Милораду Додику, предсједнику Републике Српске, да ће бити ухапшен ако прогласи независност Српске.

Додик је, подсјетимо, јуче изјавио да ће РС прогласити независност у 11 часова,  уколико Кристијан Шмит, кога Република Српска не признаје високог представника у БиХ у 17 часова наметне Закон о државној имовини БиХ. 

"Ми смо данас имали велики припремни састанак за једну такву ситуацију. Имамо информацију да ће Кристијан Шмит наметнути закон о државној имовини у јануару. Уколико он каже било ког дана у пет сати поподне, нек рачуна да смо ми у 11 одржали Скупштину и прогласили независност. И то значи независност у свему - нови финансијски систем и територија под контролом РС. Нећемо спречавати пролазе и кретње", рекао је Додик.

Предсједник Српске поручио је ово гостујући у емисији "Телеринг" на РТРС-у. 

“Милораде, ако високи представник Кристијан Шмит наметне Закон о државној имовини БиХ у 17 сати, а ти прогласиш независност у 11 сати, у 11.01 сати завршићеш иза решетака. То ти гарантујем. Па изволи", наводи се тим поводом у Исаковој изјави, коју је прослиједио МУП ФБиХ.

"Позивам те, не чекај одлуку високог представника – буди храбар и покушај, а успјети нећеш, или престани тровати босанскохерцеговачко друштво и сијати страх, мржњу, раздор и нетрпељивост. Нећеш ти Милораде ништа прогласити. Могу само тебе прогласити. И то, кривим. Кривим за почињење тешких кривичних дјела кажњивих према одредбама Кривичног закона БиХ”, поручио је Исак у својој реакцији.


Пратите нас и путем Вибера