Hrvatski narodni sabor

HNS: Dijalogom i kompromisom do uspostavljanja vlasti

  • 20.11.2019. 21:46

Hrvatski narodni sabor BiH pozdravio je odluku Predsjedništva BiH o uspostavljanju vlasti i nastavak rada na evroatlantskom putu BiH.

Iz HNS-a navode da su, kao krovna organizacija Hrvata u BiH, politikom dijaloga i saradnje intenzivno radili na rješavanju prepreka u uspostavljanju vlasti.

"Implementacija izbornih rezultata, provođenje reformskih procesa i nastavak evroatlantskih integracija postojani su i dostižni ciljevi, koji se kontinuirano moraju zasnivati na uvažavanju ravnopravnosti konstitutivnih naroda, legitimnog predstavljanja, demokratskih procesa i jedne, usaglašene i zajedničke budućnosti države BiH", saopšteno je iz Kancelarije za informisanje HNS-a.

U budućem radu, HNS BiH će, kako se navodi, nastaviti da se zalaže za napredak ka članstvu u EU i Sjeveroatlantskom savezu.

Predsjedništvo BiH imenovalo je juče Zorana Tegeltiju za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, te donijelo odluku da se u u NATO sjedište u Briselu dostavi dokument Program reformi BiH.

"Dokument će biti dostavljen dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara u Savjetu ministara", stoji u saopštenju Predsjedništva BiH.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм