Борјана Кришто

Хитна сједница Савјета министара о помоћи угроженима у поплавама

  • Извор: СРНА
  • 04.10.2024. 13:09

Предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто позвала је чланове Савјета министара на припрему хитне ванредне сједнице ради слања помоћи жртвама поплава и санације посљедица.

У саопштењу се наводи да ће Савјет министара активирати све доступне механизме, укључујући и ЕУ оперативни центар, те да је Кришто позвала земље ЕУ и региона да пруже хитну помоћ БиХ.

Погледајте мапу поплављених подручја у БиХ

Погледајте мапу поплављених подручја у БиХ

Према информацијама које долазе од надлежних тијела са свих нивоа власти најгоре је погођена Јабланица, која је саобраћајно одсјечена, уз дијелове Коњица, као и простора средње Босне, гдје су Кисељак, Крешево и Фојница највише погођени.

Кришто је упутила искрено саучешће породицама и родбини страдалих, те истакла да ће стићи помоћ Савјета министара онима који су директно материјално погођени или на било који начин и даље угрожени.

Какво вријеме доноси викенд

Какво вријеме доноси викенд

Она је је захвалила премијеру Хрватске Андреју Пленковићу и хрватској Влади, који су већ јутрос понудили помоћ.

Кришто је захвалила и специјалном представнику ЕУ Луиђију Сореки, који је такође ставио на располагање капацитете Канцеларије ЕУ у Сарајеву како би се кризна ситуација, што прије довела у нормалне оквире, као и другим институцијама ЕУ и међународним пријатељима који су изразили жељу да помогну.

Пратите нас и путем Вибера