Клуб ХДЗ-а у Дому народа ФБиХ

ХДЗ: Исак да се бави својим послом, а не политизацијом изјава званичника Српске

  • Извор: СРНА
  • 24.04.2024. 17:43

Из Клуба ХДЗ-а у Дому народа Парламента Федерације БиХ саопштено је да се од федералног министар унутрашњих послова Раме Исака очекује да се бави питањима из своје надлежности, а не политизацијом изјава званичника Републике Српске.

"Јавност и институције у ФБиХ очекују да се Исак бави пословима припадајућих надлежности и поведе рачуна о стању безбједности у ФБиХ, умјесто честих политизовања изјава званичника Републике Српске и најновијих покушаја одузимања уставних надлежности кантоналним министарствима унутрашњих послова", наводи се у саопштењу.

Из Клуба ХДЗ-а БиХ истичу да је то потврдио и Исаков скандалозан иступ пред посланицима Представничког дома Парламента ФБиХ који је услиједио након акције Агенције за истраге и заштиту БиХ и МУП-а Кантона Сарајево изведене уз подршку ФБИ, ДЕА и Европола, а у којој је због организованог криминала и повезаности са нарко картелима ухапшено више од 20 особа, међу којима и в.д. директора Федералне управе полиције (ФБиХ) Вахидин Муњић и први човјек специјалне полиције Мустафа Селмановић.

Рамо Исак признао: Стање у ФБиХ није добро

Рамо Исак признао: Стање у ФБиХ није добро

"Умјесто преузимања одговорности, Исак се одлучио да причом у централизацији МУП-а и одузимању уставних надлежности федералним јединицама, скренути пажњу са хапшења првог човјека Федералне управе полиције (ФБиХ), те низа истакнутих полицијских челника у ФБиХ, уз настављање праксе отимања Хрватима позиције директора ФУП-а", наводи се у саопштењу.

Указују да због таквог трошења драгоцјеног времена и енергије на политизацију, изостаје посвећеност истрагама у низу случајева озбиљног нарушавања стања безбједности у ФБиХ на које нема реакције Исака као министра.

"Отимање позиција у федералном МУП-у Хрватима и игнорисање безбједносних изазова у ФБиХ је неприхватљиво, посебно у овом времену", упозорили су из Клуба ХДЗ-а.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм