Београд

Гујон: Подржавамо економски и културни опстанак Срба у ФБиХ

  • Извор: СРНА
  • 03.04.2024. 15:05

Директор Управе Владе Србије за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон истакао је да Управа финансирањем пројеката помаже најугроженијим српским породицама у Федерацији БиХ, не само њихов економски развој, већ и очување културних посебности, јер је и једно и друго неопходно за опстанак Срба у овом дијелу БиХ.

Гујон је о положају Срба у ФБиХ разговарао са савјетником предсједника Републике Српске и предсједавајућим Општинског вијећа Босански Петровац Немањом Давидовићем, саопштено је из Управе Владе Србије за сарадњу с дијаспором и Србима у региону.

"Разговарали смо о реализацији пројеката за које је Управа на овогодишњем конкурсу дала више од 11 милиона динара, за економску и културну дјелатност. У Дрвару ћемо помоћи куповином стеоних јуница и оваца, а помоћи ћемо и активности Центра за подршку повратницима у Босанском Петровцу", рекао је Гујон.


За свирепо убиство Зорићу потврђено 27 година затвора

За свирепо убиство Зорићу потврђено 27 година затвора

У саопштењу се наводи да ово није први пут да Управа подржава пројекте одрживог развоја у ФБиХ, јер је 2021. године уложила више од шест милиона динара (око 100.000 КМ) за стеоне јунице које су подијељене српским породицама у Босанском Петровцу.

Осим тога, пчеларском опремом и пољопривредном механизацијом снабдјевене су српске породице у Босанском Грахову и Посавини. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм