Замјеник министра одбране

Гогановић: Умјесто што призива сукобе, Хелезу боље да се напокон почне бавити својим послом

  • Извор: СРНА
  • 17.06.2024. 08:50

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић позвао је министра одбране Зукана Хелеза да заједно раде на унапређењу услова живота и рада професионалних припадника у Оружаним снагама БиХ, основних радних услова у касарнама и униформи, умјесто што константно иступа у духу ратно-хушкачке реторике и пријетњи Републици Српској и српском народу.

"Фотографије колеге Хелеза са аутоматском пушком у рукама потврђују да он има веома лоша размишљања у својој глави која нису само на штету Републике Српске, како то Хелез мисли, већ и цијеле БиХ. Поручујем му да милитаризам и пријетње нису никоме донијеле ништа добро, па неће сигурно ни БиХ", истакао је Гогановић у изјави за Срну.

Он је подсјетио да од почетка мандата упозорава на штетно дјеловање Хелеза по систем одбране, али и стабилност у БиХ.

"БиХ је у озбиљној кризи када министар одбране у Савјету министара иде тако далеко да отворено призива сукобе и пријети Србима, који је конститутиван народ, исто као и Бошњаци и Хрвати, `Олујама` и протјеривањем, показујући да прижељкује БиХ без Срба", нагласио је Гогановић.

Бећировић обрукао БиХ за све паре: Слагао да се обратио на Самиту у Швајцарској

Бећировић обрукао БиХ за све паре: Слагао да се обратио на Самиту у Швајцарској

Он је рекао да је и Амбасада САД, мада млако, али, ипак, осудила Хелезове изјаве и навела да подржава БиХ састављену од два ентитета и три равноправна народа.

"Постдејтонска БиХ је мировни пројекат и свака активност супротна Дејтонском споразуму за Републику Српску није прихватљива, тако да колега Хелез треба да престане причати о муницији, хаубицама, пушкама, дроновима и другим оружаним средствима, и да се напокон почне бавити својим послом, да се окрене људима који су у Оружаним снагама, те да размишља како да им омогући боље услове за обављање свакодневних активности", навео је Гогановић. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина