Замјеник министра одбране

Гогановић: Процесом против предсједника Додика желе да му забране политичко дјеловање

  • Извор: СРНА
  • 16.10.2024. 13:51

Замјеник министра одбране у Савјету министара БиХ Александар Гогановић истакао је да иза политички монтираног процеса против предсједника Републике Српске Милорада Додика стоји жеља појединаца, првенствено из политичког Сарајева, да му забране политичко дјеловање због тога што не могу да га побиједе на демократским изборима.

"Али, иза Додика стоје институције, Устав Републике Српске, Дејтонски мировни споразум и оно што је најбитније, грађани Републике Српске", рекао је Гогановић Срни.

Он је навео да је данас пред Суд дошао велики број људи који на овај начин подржавају, не само Додика, него и институције Републике Српске.

"Овај политички монтирани процес који се води против Милорада Додика је у суштини процес који се води против Републике Српске", нагласио је Гогановић.

Предсједника Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника Српске" Милоша Лукића, који су стигли у Суд БиХ на нови претрес због "непоштовања одлука Кристијана Шмита", испред комплекса правосудних институција дочекао је велики број грађана који су их поздравили громогласним аплаузом и ријечима подршке.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.