Održan referendum

Dušica Runić ostaje načelnik Drvara

  • Извор: АТВ
  • 09.05.2022. 19:10

Drvarčani su se izjasnili. Dušica Runić ostaje na čelu ove opštine. Protiv njenog opoziva, prema preliminarnim podacima, glasalo je oko 56 odsto birača koji su izašli na referendum. "Bespotrebno" tako Runićka danas opisuje cijelu sagu o opozivu. Ishod referenduma je kaže dokaz da građani vjeruju u ozbiljnu i odgovornu politiku jer su se sa druge strane našle sve pojedinačne političke partije, ali građani su ipak odlučili da ona kao kadar SNSD-a ostane i dalje načelnik.

"Po meni bespotrebno, svi smo se izložili stresu i zapostavili ono što čime smo trebali da se bavimo, zadovoljstvo je veliko i zaista mi je drago da su Drvarčani pokazali da cijene trud, rad i zalaganje”, rekla je Dušica Runić, načelnik opštine Drvar.

Dušica Runić pokazala je da može da brani interese svog naroda, a građani su to i prepoznali kažu iz SNSD-a. Poručuju Drvar je dokaz da je se pričom o opozivu unijela nestabilnost, ali i da je novac bespotrebno potrošen u ovoj opštini gdje Srbi povrtanici ionako loše žive.

"Na kraju vidite da je potrošeno para, unesena nestabilnost da na kraju ishod bude isti, mislim da je načelnica prepoznata kao neko ko odgovorno vodi svoju politiku i žele da doprinese povraticima koji su suočeni sa velikim problemima", rekla je Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske.

Do referenduma za opoziv došlo je iz drugog puta i to jer je devet od 17 odbornika pokrenulo inicijativu. Od samog početka Runićka je tvrdila da je glavni razlog za njen opoziv lični interesi, ali i novac koji je u Drvar stigao iz Srbije.

Тагови: