Сања Вулић

"Домаћи политичари знају шта БиХ треба, а не туриста Шмит који би да уруши све"

  • Извор: СРНА
  • 05.03.2024. 09:43

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да би туриста Кристијан Шмит у Баварској глатко изгубио изборе да се залаже за оно што предлаже демократски изабраним представницима у Републици Српској.

Коментаришући Шмитову изјаву о измјенама Изборног закона БиХ и постављања нових рокова до када оне треба да буду усвојене, Вулићева је упитала ко је туриста Шмит и како он зна какав изборни закон треба БиХ?!

"Ми који живимо у БиХ и који смо легално и легитимно изабрани политички представници свог народа знамо шта нама треба, али исто тако добро знамо и шта нам не треба - не треба нам урушавање уставног поретка, одузимање људских права, одузимање слободе мисли и говора. А, на одузимању свега наведеног ради управо туриста који се лажно представља као високи представник, а у ствари је туриста који би да 'уређује' БиХ", истакла је Вулићева за Срну.

Дрљача за АТВ: Треба нам права аргументација да Трговска гора није адекватна локација

Дрљача за АТВ: Треба нам права аргументација да Трговска гора није адекватна локација

Она је поручила Шмиту да су радне групе и парламентарци својим активностима показали и доказали колико им је важан пут БиХ ка ЕУ. 

"Изборни закон је у другом реду приоритета и ми ћемо га креирати јер смо способнији и објективнији од свих тих писара које Шмит окупља око себе за вјероватно астрономске накнаде", нагласила је Вулићева.

Колико су Шмитове намјере нечасне, додала је она, најбоље говори ћутање и вјероватно саучесништво током узимања шуме у Варешу на 99 година, а за интерес британске компаније.

Аустријска полиција трага за возачем који је ударио жену из БиХ и побјегао

Аустријска полиција трага за возачем који је ударио жену из БиХ и побјегао

"Зато је за нас из Републике Српске питање имовине црвена линија након које се може урушити читава архитектура БиХ. Није Баварска тако далеко, па ми, туристо Шмиту, знамо да од 2,5 милиона хектара шуме у Баварској 30 одсто припада Баварској, а тек два одсто СР Њемачкој", навела је Вулићева.

Она је рекла да у ФБиХ Шмита уважавају јер је тако неко рекао, док у Републици Српској свега један одсто бирача мисли да његова ријеч има неку тежину и то је плебисцит који се напросто не може преокренути.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)