Предсједник Српске

Додик: Српски народ неће допустити да нама управља Њемачка

  • Извор: АТВ
  • 30.04.2024. 14:21

Српски народ неће допустити да нама управља Њемачка нити ће прихватити било какве квалификације које долазе од Њемачке.

Поручио је ово предсједник Републике Српске Милорад Додик и нагласио да је јасно да политика Њемачке непријатељска према Србима чему најбоље свједочи резолуција о Сребреници.

"Какву агенду и намјере има Њемачка видјели смо по резолуцији о Сребреници, гдје је све ово вријеме тајно правила планове како да се обрачуна са Српском и Србима. Увјерили смо се у оно што смо знали одраније - да је политика коју води актуелна власт Њемачке крајње непријатељска према Србима и да немају намјеру да се зауставе с тим", написао је Додик на свом Икс налогу и додао:

"(Изасланику њемачке Владе за Западни Балкан Мануелу) Сарацину би било боље да поручи њемачком канцелару да се бави Њемачком и проблемима које тамо има и које је сам створио, а да нас овдје пусте на миру. Кад год су се они ангажовали, Срби су то осјетили на својој кожи и страдали највише. Срамота за цијели свијет је то што су допустили Њемачкој да се на овакав начин обрачунава са Србима".


Додик: БиХ је већ мртва, а уништили су је они који су нас силом и саставили

Додик: БиХ је већ мртва, а уништили су је они који су нас силом и саставили

Предсједник Додик је истакао да су они урадили све да зауставе њемачке фирме да овдје улажу, али да нису ни у томе успјели.

"Свакодневно нас бомбардују текстовима о наводном рату, пријетњама Српске и другим лажима да би нас уништили и спријечили инвеститоре да долазе, а они опет долазе и остају, и то баш из Њемачке. То зло треба да зауставе њемачки грађани. То је зло које не мирује и наноси штету цијелој Европи. Инсистирањем на останку нелегалног (Кристијана) Шмита, за којег и сам Сарацин каже да га не признаје дио међународне заједнице, изазвали су највећу кризу од постанка БиХ", наглашава Додик.

Понавља да су за ту кризу управо главни кривци Њемачка и Америка, уз добро познати ангажман Британаца.


Амиџић: У Савјету безбједности нећемо износити нашу истину него чињенице

Амиџић: У Савјету безбједности нећемо износити нашу истину него чињенице

"Они све нас држе заробљеним у њиховим борбама за доминацију и утицај на овим простором, како би управљали свим што имамо. Кренули су од имовине и јасно рекли да је то циљ, а сада то реализују кроз пројекте попут резолуције, којима мисле да ће укинути Републику Српску и самим тим олакшати управљање и ресурсима и имовином", каже Додик и закључује:

"То се никада неће десити. Српски народ неће допустити да нама управља Њемачка нити ће прихватити било какве квалификације које долазе од Њемачке".

Пратите нас и путем Вибера