ATV

Предсједник Републике Српске

Додик: Српска не прихвата антидејтонску БиХ коју покушавају да наметну поједини амбасадори

  • Извор: СРНА
  • 24.09.2023. 08:47

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је Српска потписала и прихвата дејтонску БиХ, а не некакву антидејтонску какву покушавају да наметну поједини недобронамјерни амбасадори.

"Та дејтонска БиХ подразумијева два ентитета и три конститутивна народа, Републику Српску са 49 одсто и Федерацију са 51 одсто територије. Тако је потписано и још негдје имам наде да таква БиХ може да буде одржива", поручио је Додик на друштвеној мрежи "Икс".

Додик је подсјетио да је на манифестацији "Дани Српске у Србији" нагласио да су Срби у Републици Српској и Србији један народ, једна нација, вјера и идентитет и да без обзира на границе и формалности не смију да се одрекну себе.

"Током недјеље присуствовао сам освештању парохијског храма Покрова Пресвете Богородице у Лакташима, као и освештању Саборног храма Рођења Пресвете Богородице у Зворнику", навео је Додик.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:25 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина.

  • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

    Ова напета и узбудљива драма истражује животну причу једног од свакако најозлоглашенијег криминалца на свијету.