Предсједник Српске

Додик: Подршка резолуцији биће сраман чин Црне Горе

  • Извор: СРНА
  • 10.05.2024. 14:56

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је да ће подршка Црне Горе резолуцији о Сребреници у Генералној скупштини УН бити сраман чин и истакао да Српска званичној Подгорици то неће заборавити иако ће остати подршка српском народу у тој земљи.

"Црна Гора тада, када су се дешавали ти догађаји у Сребреници, била је веома активна у подршци. Сада видимо оне који се овако понашају само да би опрали своју свијест и савјест", рекао је Додик новинарима у Бањалуци коментаришући изјаву премијера Црне Горе Милојка Спајића да ће Влада ове земље подржати резолуцију о Сребреници.

Додик је рекао да нико није очекивао такав однос Црне Горе према Србима, који се огледа и у признању самопроглашеног Косова и односа према БиХ, односно Републици Српској.


Спајић: Данас није расправљано о резолуцији о Сребреници

Спајић: Данас није расправљано о резолуцији о Сребреници

"Остајемо подршка српском народу у Црној Гори. Срби су били потлачени са становишта политике Мила Ђукановића, али видимо да ни сада нису значајно побољшане околности за наш народ. Не могу да нађем ниједан разлог због чега је то тако. Ја то не могу да прихватим, Република Српска то не може прихватити", поручио је Додик.

Он је оцијенио је да је резолуција у УН тежак политички документ и додао да су појединци већ одговарали за почињене злочине, али и додао да је намјера другачија те да се жели оптужити цијели народ.

"Зашто се сада усаглашавају амбасаде, зашто сада реагују државе. То је политичка платформа која ће омогућити онима који ће наставити са жешћим напорима да девастирају Републику Српску. Требаће нам додатна снага и не можемо заборавити један такав сраман чин Црне Горе", поручио је Додик.

Додик је нагласио да Срби треба да избјегну замку, у којој се упоређују жртве у Јасеновцу и Сребреници, те истакао да је страдање Срба у Другом свјетском рату и поменутом концентрационом логору толико стравично да се не може поредити са било чим.


Додик: Донијећемо одлуке које ће заштитити изборни процес

Додик: Донијећемо одлуке које ће заштитити изборни процес

Црногорски премијер Милојко Спајић рекао је јуче да ће Влада Црне Горе подржати резолуцију о Сребреници, али на данашњој сједници овај приједлог није разматран.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм