Предсједник Републике Српске

Додик: Параџемати постоје, то је утврђено

  • Извор: АТВ
  • 01.12.2023. 16:03

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је да параџемати у БиХ постоје и да је то утврђено операцијама међународних снага које су провођене око Сарајева, дакле у ФБиХ.

Министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез поручио је да су ове тврдње неистините и да се износе у политике сврхе, а Додик му је одговорио да је он обични лажљивац.

"Ти параџемати су постојали и у другим дијеловима БиХ. И данас имате мјеста као што је Маоча гдје постоје вехабијске заједнице гдје не смију да уђу органи полиције ФБиХ док не добију сагласност тих људи. Онда се појави Исламска заједница БиХ да пацифицира тај проблем и прихватила те параџемате да их она амортизује. То није тачно, остало је исто све. То је лаж једног лажљивца. Тај Хелез је ишао на суд због лажи и утврђено је да је лагао на суду. Он је повратник у лажи. Тако је слагао и око ових паравојних формација у Српској којих нема", рекао је Додик.

Он је додао и да су најрелевантнији извори за тврдње да у Републици Српској не постоје никакве паравојне формације обавјештајна службе БиХ и ЕУФОР.

"Тај недостојни се управо позвао на обавјештајну заједницу. Потпуна лаж. Друга која би требало да буде дефинитивна је ЕУФОР који је рекао да нема никаквих података о постању паравојних формација у Српској. То би требало да буде тачка. Међутим он и даље наставља. То је дио лобија, чим је он ту лаж изрекао онда се појавила она њихова лобисткиња албанско-муслиманска у британском парламенту која је одмах тражила реакцију према Републици Српској. Требао је НАТО да дигне авионе и да сравни Републику Српску? То је крајња идеја? Лаж као и свака друга, може тренутно изазвати ефекат, али када вријеме ставите у функцију видите да је лаж. Хелез је недостојан коментарисања. То су људи према којима ћемо ми промијенити политику. Ми ћемо њих подржавати јер најбоље руше БиХ. Ако износите такве лажи онда не можете да очекујете да направите иједан заједнички посао", рекао је Додик.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:00 Серија: 1994 (16+) (Р)

    ''Серија: 1994 (16+) (Р)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм