Srpski član Predsjedništva

Dodik: Ne planiramo ostati zatočeni u nedejtonskoj BiH

  • Извор: АТВ
  • 27.10.2022. 18:47

Zanimljivo je da Ambasada Amerike i ovaj put nije primijetila da mi tražimo da se BiH vrati u okvire Dejtonskog sporazuma i Ustava BiH.

Rekao je ovo srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i poručio da mu je žao jer je američka ambasada opet pristupila tumačenju nekog samo njima poznatog Dejtonskog sporazuma i Ustava BiH.

"Žao mi je što je američka ambasada opet pristupila tumačenju nekog samo njima poznatog Dejtonskog sporazuma i Ustava BiH. Zanimljivo je da i ovaj put nisu primijetili da mi tražimo upravo to - da se poštuje i da se BiH vrati u okvire Dejtonskog sporazuma i Ustava BiH", napisao je Dodik na Instagramu i dodao:

"Ako oni koji su sve ovo vrijeme od potpisivanja Dejtonskog sporazuma grubo kršili ili omogućavali kršenje tog sporazuma i Ustava BiH ne omoguće da se BiH vrati u okvire Dejtonskog sporazuma, koji smo jedino svi prihvatili i potpisali, onda moraju i da računaju da ne planiramo ostati zatočeni u ovakvoj nedejtonskoj BiH, koju nikada nismo i nećemo prihvatiti".

"A kada već sebi daju za pravo da govore o postojanju ili nepostojanju nečijeg prava na samoopredjeljenje, opet je zanimljivo kako baš svaki put zaborave napomenuti da u preambuli Ustava BiH piše kako smo Ustav BiH donijeli rukovođeni Poveljom Ujedinjenih nacija i nadahnuti, između ostalog, i Međunarodnim paktom o građanskim i političkim pravima, dokumentima koji jasno predviđaju i narodima omogućavaju pravo na samoopredjeljenje", poručio je Dodik.

  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм