Предсједник Републике Српске

Додик: Кладим се да ће БиХ добити преговоре са ЕУ

  • Извор: Кликс
  • 05.03.2024. 21:06

"Спреман сам да се окладим да ће БиХ добити 21. марта преговарачки статус. Нисам сигуран да ћемо добити датум преговора, али сам сигуран да ћемо добити преговарачки статус", поручио је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

"На темељу многих контаката које имам. Сви су вољни да нам изађу усусрет. Поред чињенице да постоји 14 приоритета одвојили су три важна закона. Нису нагласили који и ми смо направили неке помаке. Тако да сам ја с потпуним правом то закључио. Спреман сам да се опкладим да је БиХ добила преговарачки статус. Не вјерујем да ћемо одмах добити датум почетка преговора, али сам сигуран да ћемо добити преговарачки статус", рекао је Додик у разговору за Кликс.

У наставку разговора, Додик је говорио о Суду БиХ, конкретно о разилажењу у мишљењу између коалиционим партнерима на нивоу БиХ када је у питању локација Апелационог од‌јељења.

"Ја би волио да се договоримо. Начелно је договор да основно од‌јељење суда буде у Сарајеву с чим се ја слажем јер је већ ту, а Апелационо да буде у Републици Српској. Они (коалициони партнери из ФБиХ оп. а.) инсистирају да оно буде у Источном Сарајеву, а ми мислимо да треба бити у Бањалуци", додао је Додик.

Он је поручио да у земљама ЕУ судови се налазе по читавим државама, а да у БиХ амерички амбасадор Мајкл Марфи инсистира да све буде у Сарајеву.


Пратите нас и путем Вибера