Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH

Dodik: Doktor Јoksimović bio je veliki stručnjak, patriota i humanista

  • 14.03.2021. 09:24

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici hirurga Obrena Јoksimovića koji je preminuo od posljedica virusa korona.

Dodik je naglasio da ga je potresla smrt još jednog uglednog doktora, velikog čovjeka i patriote koji je dao značajan doprinos tokom rata u BiH, radeći kao ratni hirurg u Vojsci Republike Srpske od 1991. do 1995. godine.

- Nažalost, pošast koja hara cijelim svijetom odnijela je život još jednog našeg heroja u bijelom mantilu koji je tokom rata dao veliki doprinos, spasavajući živote srpskih boraca. Republika Srpska i njen narod nikada neće zaboraviti doktora Јoksimovića, kao ni njegovu požrtvovanost, humanost, znanje i hrabrost - istakao je Dodik.

Uputivši izraze najdubljeg saučešća, Dodik je naglasio da je iznenadni odlazak doktora Јoksimovića veliki gubitak za njegovu porodicu, prijatelje i kolege, ali i za srpski narod u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Doktor Obren Јoksimović preminuo je juče u Beogradu od posljedica virusa korona.

Bio je ratni hirurg u Vojsci Republike Srpske od 1991. do 1995. godine, narodni poslanik u Skupštini Јugoslavije, kasnije Srbije i Crne Gore, kao i ministar zdravlja u Vladi Zorana Đinđića.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Мућке (12+) (Р)

    '''' Мућке (12+) (Р)

  • 13:10 Досије (Р)

    Досије (Р)