"Рушење договора у БиХ одговара Бошњацима и Американцима"

Додик: Безбједносна ситуација БиХ није угрожена, то је потврдио и генерал-мајор ЕУФОР-а

  • Извор: АТВ
  • 01.04.2024. 15:42

Ситуација у БиХ је стабилна и безбједносна ситуација није угрожена, то је потврдио и генерал-мајор ЕУФОР-а. Ипак, америчко наметање рјешења у виду посљедњег Шмитовог нелегалног интервенисања је пореметило односе у БиХ и довело до застоја у функционисању БиХ јер бошњачки фактор не показује спремност да се одрекне удовољавања странцима", рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

"Америка, Британија и Њемачка имају своје виђење БиХ, које је антидејтонско и антиуставно, и нико у Српској неће дозволити да једна таква колонијална перспектива БиХ постане реалност.

Пријете не само санкцијама, него и војним дјеловањем с циљем  подизања тензија, како би се дубоко усадио страх народу да ће Америка опет показати своју силу ако се не "поправимо", каже Додик.

Рушење договора у БиХ одговара Бошњацима и Американцима, поручује предсједник Српске.

"Након сваке интервенције можемо чути шампионе "тројке" како то подржавају или неуравнотеженог Хелеза како прави дронове о којима нико у БиХ ништа не зна. Можда прави играчке и замајава комплетну јавност, али чињеница је да његове пријетње и блебетања нису безопасни јер подижу тензије и стварају страх код локалног становништва. 

Српска се увијек залагала за мир и стабилност, као и за мирна рјешења и то је наше трајно опредјељење. Свака пријетња и звецкање оружјем долазе из Федерације и то смо толико пута чули од свих њихових представника, па чак и оних вјерских. Оно што нисмо чули су реакције странаца на њихово понашање. То нас не изненађује јер је једностран приступ њихов начин дјеловања", рекао је Додик.

Додик истиче да се Европа и цијели свијет данас се суочавају с озбиљним пријетњама. 

"Тероризам је нешто о чему се више не може ћутати и забрињавајућа је тишина страних званичника на изјаве Бошњака који су у ратним годинама били повезани с радикалним исламистима, а за неке не можемо рећи да то није случај и данас. Њихово нереаговање има за циљ да запали Балкан. Мада, не можемо бити сигурни да они не желе управо то, јер тако се и њихово присуство задржава у БиХ те се преко наших леђа настављају ратови с Русијом. 

Нико неће укидати Српску, нити ће тако нешто проћи. Српска ће дати одговоре на све нападе и пријетње, али и показати одлучност да се одупре свему што је пред нама. Заједно са Србијом, наћи ћемо начин да се заштити српски народ", каже Додик.

Пратите нас и путем Вибера