Политички Американац

Додик: Бећировић није у координацији сам са собом

  • Извор: АТВ
  • 12.01.2024. 18:34

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је да бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић није у координацији сам са собом кад прича о Републици Српској, БиХ, Русији и Америци и да би било добро да се састави и коначно схвати да живи у БиХ која је састављена и од Републике Српске.

"Управо због тога сваки дан мора да пише о Републици Српској и тако показује да без ње не може ништа. Ни лијево ни десно, а поготово не да уради било шта једнострано", рекао је Додик. 

Додик је навео да се Бећировић узда у одговор Запада, позива на насиље и онда тврди да се бори против потенцијалног насиља, да готово звучи као политички Американац. 

"Од Америке смо до сада видјели само пријетње силом. Видимо то и свуда у свијету, шта раде и који су им интереси. Сва ова њихова наклапања која слушамо у посљедње вријеме могла би водити ка томе да коментарисањем неке БиХ и дизањем тензија на овом простору покушавају прикрити све своје неуспјехе на глобалном плану, баш оно што Бећировић каже да ради Русија", написао је Додик на друштвеној мрежи "Икс". 

Додик додаје да американци причају о међународним споразумима наводећи да су их први срушили и у БиХ и на Косову и Метохији, оцијенивши да је то велика и моћна Америка, која зна само да пријети и распаљује ватру међу народима. 

"Они су ти који живе на сукобима других. Онај ко се залаже за правду, не користи насиље, али Американцима полази све за руком, па и да причају да су за мир док воде рат. То мисли и Бећировић, само што га нико не доживљава. Може само да пише, јер није он тај који одлучује", закључио је Додик. 

Пратите нас и путем Вибера