Жалбу суду није поднијела ни овлашћена особа

Дигитализација опет у застоју

  • Извор: АТВ
  • 14.12.2023. 20:20

Жалбу Суду БиХ у име "МИБО комуникација“ чак није поднијела за то овлашћена особа, пише у Закључку Канцеларије за разматрање жалби. Уз то, подсјетник да је једна од четири компаније из те групације одустала од тужбе. То, међутим, није спријечило министра Едина Форту да због жалбе оних који нису прошли у поступку јавне набавке за дигитализацију јавних РТВ сервиса, обустави процес док се чека судска одлука.

Док то образлаже чињеницом да би могло доћи до вишемилионске надокнаде штете, они који су посао добили такође пријете пријавама уколико се уговор не склопи. Из бањалучко загребачког конзорцијума ''Сиријус 2010'' и ''Одашиљачи и везе'' подсјећају да Форто нема надлежност да обустави процес и да то једино може да уради Суд БиХ.

Форто, кажу, мора да закључи уговор о набавци опреме за дигитални пренос и емитовање са онима који су добили посао. Треба имати у виду да одлуке Суда по оваквим тужбама могу да се чекају до два мјесеца. Министар Форто и даље је нијем и поред упозорења да одуговлачењем потписивања уговора може доћи до вишемилионски тешких тужби оних који су посао добили, али не добијају уговор баш због тога што су тужбу поднијели они који нису прошли у поступку јавне набавке.

У Сириусу тврде да је почињено и кривично дјело јер је службено лице повриједило њихова права. Вриједност набавке опреме без ПДВ-а кошта 25.8 милиона марака.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)