Одговор

Делегација ЕУ за АТВ о позивима на рат вјерских службеника у Зеници

  • Извор: АТВ
  • 12.12.2023. 12:54

Недавни иступи службеника Исламске заједнице којима се становништво, укључујући дјецу, позива на наоружавање како би спријечили "да се понови Газа у БиХ", представља примјер реторике којом се подижу тензије и негативно утиче на односе међу заједницама у БиХ, поручено је у ово у одговору за АТВ из Делегације Европске уније у БиХ.

"Европска унија очекује од свих друштвених, политичких и вјерских лидера у БиХ да дјелују на начин који промовише стабилност и окружење погодно за помирење. За добробит грађана БиХ, као и у контексту напретка земље ка чланству у ЕУ, они који су на одговорним позицијама требали би бити примјер у смиривању тензија и изградњи повјерења међу и унутар заједница“, навели су из Делегације ЕУ у БиХ. 

Из Делегације су у одговору АТВ-у додали да Европска унија остаје опредијељена, "укључујући и ЕУФОР, да осигура очување стабилности и територијалног интегритета БиХ“.

Вјерски службеници из Зенице позивају на рат: Од стрељана и ловачких друштава правите војску!

Вјерски службеници из Зенице позивају на рат: Од стрељана и ловачких друштава правите војску!


"У БиХ прошлост истовремено и садашњост: Вјерски службеници звецкају оружјем“


Амбасада САД о изјавама вјерских вођа код Зенице: То није пут у мир и благостање него у пропаст

Амбасада САД о изјавама вјерских вођа код Зенице: То није пут у мир и благостање него у пропаст


Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм