Српски члан Предсједништва БиХ

Цвијановићева са предсједником Таџикистана

  • Извор: СРНА
  • 10.06.2024. 14:51

Српски члан Предсједништва БиХ, Жељка Цвијановић, састала се данас у Душанбеу са предсједником Таџикистана, Емомалијем Рахмоном, и том приликом посебно је наглашен значај јачања веза у областима као што су економија, трговина енергетика и туризам.

На састанку је констатовано да између двије стране нема отворених питања, те да постоји значајан простор за унапређење сарадње у различитим областима.

Током састанка, Цвијановићева и Рахмон су оцијенили да је веома важна сутрашња конференција “Вода за одрживи развој” која се одржава у Душанбеу, истакавши да је за обје стране у питању ресурс који представља огромну развојну шансу, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Саговорници су размијенили мишљења о актуелним глобалним и регионалним политичким и безбједносним питањима, изазовима које са собом носе климатске промјене, као и заједничким иницијативама са циљем њиховог превазилажења.

Цвијановићева ће у оквиру радне посјете Таџикистану сутра учествовати на 3. међународној конференцији под називом “Вода за одрживи развој” за период 2018-2028. година.

Пратите нас и путем Вибера