Српски члан Предсједништва

Цвијановић: Српска ће имати адекватан одговор уколико Шмит наметне закон о имовини

  • 11.09.2024. 22:42

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановићева изјавила је да ће Република Српска имати адекватан одговор уколико Кристијан Шмит наметне закон о имовини, али да је рано о томе говорити.

Цвијановићева је истакла да би за БиХ било веома добро, да он као странац не ради ништа и да не узурпира овлаштења демократски изабраним институцијама.

"Да мисли добро БиХ вјероватно би заузео другачији приступ, као и они који га савјетују и охрабрују да буде такав. Али, ја не сматрам да он мисли добро БиХ, без обзира на приче и фразе које шири около", рекла је Цвијановићева.

Она сматра и да је неприхватљиво за будућност БиХ да странац може да узурпира унутрашње односе демократски изабраних институција и да му се дозволи да он нешто рјешава.

"Свијет јесте борилиште, политичко, геополитичко, финансијско, али мислим да треба да његујемо свијест и указујемо на то да је најздравије за БиХ и њену будућност да се поштују одлуке људи који се налазе на челу њених институција", рекла је Цвијановићева.

Она је додала да нису добри обрачуни страних фактора са домаћим политичким лидерима који су демократски, легално и легитимно изабрани на изборима од грађана, те да није нормално да им странци отворено шаљу поруке - ово смијете, ово не смијете.

"Шта ће нам онда избори ако дође и интервенише тај нелегални Кристијан Шмит и не знам ко је прије био? За мене је нормално кад сједим са својим колегом, био он Србин, Хрват, Бошњак, Италијан или Украјинац који живи у Српској. Ако желимо заједно да рјешавамо ствари без наметања, онда смо их ријешили, а све с циљем да их не остављамо отворене и неријешене будућим генерацијама, јер су раније некад често долазиле на наплату и значиле нешто лоше", рекла је Цвијановићева, а преноси Срна.

Пратите нас и путем Вибера