Састанак у Сарајеву

Цвијановић са Лајчаком о европском путу БиХ

  • Извор: АТВ
  • 15.04.2024. 17:53

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић разговарала је данас у Сарајеву са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана Мирославом Лајчаком.

На састанку је разговарано о актуелним политичким приликама у Републици Српској, БиХ и региону, са акцентом на процес европских интеграција. 

Током састанка, Цвијановићева је истакла опредјељење Републике Српске европском путу, нагласивши да позитивна одлука о отпочињању приступних преговора представља подстрек за наставак реформских процеса, те истакла да једини кредибилни партнер БиХ у процесу европских интеграција може да буде Европска унија. 

Овом приликом је речено како је потребно да домаће власти интензивирају политички дијалог, у  циљу даљег напретка БиХ ка ЕУ.

Састанку је присуствовао и хрватски члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић као и шеф Делегације ЕУ у БиХ Јохан Сатлер.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм