Српски члан Предсједништва БиХ

Цвијановић: Ниподаштавање српских жртава нас обавезује да памтимо страдање наших сународника

  • Извор: СРНА
  • 10.10.2024. 14:08

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да се, са посебним пијететом, данас сјећамо 2.214 српских цивила и војника убијених у агресији снага Хрватске и такозване Армије БиХ на 13 западнокрајишких општина, када је са вијековних огњишта, са овог простора, у јесен 1995. протјерано више од 120 хиљада Срба.

- За међународно и домаће правосуђе, убијање и протјеривање Срба у протеклом рату очигледно нису злочини, нити су вриједни процесуирања. То потврђује и жалосна чињеница да жртве овог злочина и након 29 година и даље чекају правду, а да злочинци слободно ходају по Хрватској и ФБиХ - истакла је Цвијановић поводом обиљежавања 29 година од агресије на 13 западнокрајишких општина.

Колико год други игнорисали и ниподаштавали, указала је Цвијановић, то нас више обавезује да памтимо страдање наших сународника.

- Да их трајно отргнемо од заборава, уврстимо у наставне планове и програме, како би и будуће генерације сутра знале колика је жртва уграђена у темеље Републике Српске. Да је чувају, граде и јачају, са јасном свијешћу о томе да су Српска и њене институције једини гарант слободе и опстанка нашег народа на овим просторима - поручила је Цвијановић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Тајне музеја (Р)

    ''Тајне музеја (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.