Српски члан Предсједништва

Цвијановић: Хистерични напади из ФБиХ јер не могу да живе са истином

  • Извор: СРНА
  • 13.11.2023. 19:33

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да хистерични напади из Федерације БиХ долазе зато што не могу да живе са истином и да они показују да су представници из Републике Српске у Парламентарној скупштини БиХ у праву што су писали америчком Конгресу и Европском парламенту.

Цвијановићева је рекла да су из ФБиХ до сада манипулисали, слали разна писма, обавјештавали међународну јавност на сваки могући начин и пласирали своје визије и своје виђење БиХ.

"Користили су сваку могућу прилику да нападну Републику Српску, да је окаљају и оцрне, да је покажу или прикажу као главног кривца, и наравно да и наши парламентарци имају право да покажу како они виде ситуацију овдје. Чињеница да су се толико побунили, да су толико реаговали, уствари, показује да су наши парламентарци апсолутно у праву што су писали", рекла је Цвијановићева новинарима у Дервенти.


Додик поручио Бећировићу: Крелац, скини се са Српске, представљај своју једну трећину

Додик поручио Бећировићу: Крелац, скини се са Српске, представљај своју једну трећину

Она је указала да је био захтјев и одређених чланова Европског парламента, али и Представничког дома и Сената америчког Конгреса да се објасне одређене ствари.

"Жељели су да чују шта то ми имамо да кажемо из Републике Српске, не само на ову новонасталу кризну ситуацију, него на кризу која траје дуго у БиХ и ми смо дали свој опис ствари", додала је Цвијановићева.

Она је подсјетила да из ФБиХ реагују на причу у вези са радикализацијом друштва.

"Нисмо то само ми рекли, већ многе обавјештајне службе у својим извјештајима. Мени је жао што то они нису прочитали, ја сам имала прилику то да прочитам и указивали су на то да постоји значајан потенцијал за радикализацију друштва", навела је Цвијановићева.

Она је указала да су обавјештајне службе нотирале у својим извјештајима ко су то, гдје се налазе, шта се налази, колико их има, шта је потенцијални проблем.

Цвијановићева је истакла да су у својим извјештајима нотирали да није постојао ниједан терористички акт у свијету у задњих 20 или 30 година, а да није имао неку своју везу са БиХ.

"Те су службе наводиле у својим извјештајима да су ти починиоци или терористи имали пасоше БиХ, што значи да је држава некада спонзорисала њихово присуство у БиХ, или су држали обуку у камповима, или су били учесници кампова за обуку или су учетвовали у рату или се оружје које је произведено у БиХ налазило на мјестима гдје су вршени терористички акти", рекла је Цвијановићева.


Клокића демантује и премијер

Клокића демантује и премијер

Она је указала да су то други писали, односно озбиљне службе.

"Не знам зашто се они буне због тога. Мислим да сви треба заједно да радимо на томе да се сузбије било какав потенцијал за било какву радикализацију, посебно те врсте", нагласила је Цвијановићева.

Она је додала да су обавјештајне службе у извјештајима наводиле и да је БиХ извозник бораца на страним ратиштима и да је по томе по глави становника и најзапажанија на европском континету.

Цвијановићева је подсјетила да је Би-Би-Си 2015. године упозоравао да је БиХ колијевка модерног џихадизма.

"Нисмо ми то измислили. Ако је њих то забољело, онда треба да реферишу на оно што су писали други", додала је Цвијановићева.

Она је указала да је недавно италијанска служба упућивала на одређене ствари "и тада су сви скочили како то није тачно".

Цвијановићева сматра да овдје треба ствари уводити у мирне токове и да треба видјети на који начин сузбити било какав потенцијал за радикализцију.


"Бранимо Српску“ у Дервенти


"Наши посланици су у писму жељели да укажу на све оне неправилности када је ријеч о извртању Дејтонског споразума, на чињеницу да имате странца који доноси закон умјесто домаћих институција, а на то нема право", рекла је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, то су ствари на које је требало указати, а они се на то нису закачили, "већ на један сегмент и сви као папагаји понављају како то нема везе и како је то лаж".

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: 16 блокова (12+) (Р)

    '' Филм: 16 блокова (12+) (Р)

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Тајне музеја

    'Тајне музеја

  • 17:00 Серија: Преко Атлантика (Р) (12+)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+) (р)