Српски члан Предсједништва БиХ

Цвијановић гласала за смјену Лагумџије, Бећировић и Комшић против

  • Извор: СРНА
  • 27.05.2024. 17:35

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић на данашњој сједници у Сарајеву, на чијем је дневном реду било разрјешење амбасадора БиХ при Уједињеним нацијама Златка Лагумџије, гласала је за, док су Денис Бећировић и Жељко Комшић били против, сазнаје Срна.

Са предложеног дневног реда данашње сједнице скинута је тачка разрјешење сталног представника БиХ при УН и осталим међународним организацијама у Женеви Бојана Вујића, иако је раније затражена његова оставка.

Ова тачка скинута је са дневног реда очигледно са намјером да Цвијановић онемогуће да у коначници употријеби механизам вета и тиме доведе до сједнице Народне скупштине Републике Српске, на шта има право приликом прегласавања.

Јасно је да су скидањем ове тачке са дневног реда, Бећировић и Комшић жељели да избјегну да се још једном покаже да Народна скупштина Републике Српске може да поништи одлуке Предсједништва до којих се дошло прегласавањем српског члана Предсједништва.

Цвијановић је иницијативу за смјену Лагумџије поднијела на основу закључака Народне скупштине Републике Српске, а, такође, против њега поднијела је и кривичну пријаву због злоупотребе службеног положаја, напада на уставни поредак и свега што је Лагумџија прекршио.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.